Digitaliseren

Uw herinneringen veilig stellen

Wij zijn er om beeldmateriaal zoals foto’s, dia’s en negatieven, maar ook video’s en films digitaal te maken zodat u opnieuw kunt genieten van alle momenten en herinneringen. Maar ook uw drukwerk wordt zorgvuldig door ons gescand of gekopieerd.

De juiste apparatuur

U kent dat vast wel, u heeft albums of dozen vol met foto’s, negatieven, dia’s, video’s of films, maar bekijkt ze nooit. Laat staan dat u ze deelt met mensen die u dierbaar zijn. Nu zijn er tegenwoordig genoeg (goedkope) apparaatjes te koop om dit zelf te doen, maar de kwaliteit laat vaak te wensen over. Wilt u topkwaliteit, met genoeg dpi om eventueel in een groter formaat met de juiste resolutie te laten printen dan bent u toch echt een goede scanner nodig om de afbeeldingen te digitaliseren. Aangezien deze apparaten vrij prijzig zijn loont het vaak niet voor u om zelf een aan te schaffen. En dan spreken we nog niet eens over de tijd die u eraan kwijt bent om ze daadwerkelijk digitaal te maken.

Kostbaar?

U zult misschien denken scannen is kostbaar, maar bedenk, het scheelt u wel heel veel tijd plus de aanschaf van dure (professionele) apparatuur hoeft u niet te doen. De kans is groot als u een dure scanner hebt aangeschaft dat deze na het scannen vervolgens ergens komt te staan en ongebruikt blijft staan. Gun u zelf het gemak van laten digitaliseren, zodat u zonder moeite binnenkort zelf kunt genieten van alle herinneringen. Bij ons zijn ze in goede handen.

Hoe we werken

Uw herinneringen veilig stellen

Als u geen actie onderneemt vervagen uw afbeeldingen. Door de jaren heen wordt de kwaliteit van dit beeldmateriaal helaas steeds slechter. Uiteindelijk zal het vergaan en onbruikbaar worden. Dit zou toch ontzettend jammer zijn voor uw familie, vrienden, relaties etc.
Om u te helpen uw herinneringen en momenten digitaal te maken kunt u dus contact met ons opnemen om deze vaak grote en tijdrovende klus door ons uit te laten voeren.

Wij zijn in bezit van een scanner die de kwaliteit levert die uw foto’s verdienen. De scanresolutie is een belangrijke factor en is bepalend voor de beeldkwaliteit. De standaardwaarde is meestal 150 of 200 dpi. Voor een maximale kwaliteit adviseren we de resolutie voor foto’s op 600 dpi zetten en voor negatieven en dia’s op 2400 dpi. Een hogere waarde, heeft in de praktijk weinig zin, omdat het vermogen van de scanner dan groter wordt dan wat de afbeelding zelf te bieden heeft. Dit levert alleen maar onnodig grote bestanden op en de detaillering wordt er vaak niet beter van.

Tijdens het proces zullen de afbeeldingen automatisch verbeterd worden, denk aan stof en krassen verwijderen, kleuren verbeteren, vervaging en tegenlicht corrigeren, etc. Ook kunnen we verbeteringen handmatig aanbrengen, bijvoorbeeld wanneer foto’s zeer slecht van kleur zijn, heel erg zijn beschadigd, of als een afbeelding dient te worden bijgesneden.

Na het digitaliseren sturen wij u per mail een link toe (geen meerprijs) zodat u ze zelf kunt downloaden, of wij zetten het op een USB-stick of portable schijf. De bijkomende kosten hiervoor is vanaf € 9,00. Afdrukken kunnen desgewenst verstuurd worden. Kosten hiervan is wisselend, hangt af van afdrukcentrale en formaat. Uiteraard kunnen we een prijsopgave hiervan doen.

Voor een eventuele prijsopgave horen wij graag wat u wilt en om welke hoeveelheid het gaat. De goedkoopste prijs vindt u bij ons. Wij maken het al mogelijk vanaf 25 cent. Hoe groter de aantallen, hoe goedkoper het wordt voor u. Bij minder dan 250 te scannen items berekenen wij € 10,00 opstartkosten (hangt van het aantal af)
Heeft u volledige dia glasraampjes en deze zijn zonder papieren beschermrandje dan kunnen wij helaas niets voor u betekenen. Dit i.v.m. beschadigen van het apparaat.

Wij zijn in staat tot en met A3 te kopiëren en te scannen. Onze printservice gaat nog verder. Wilt u enkelzijdig of dubbelzijdig? In full colour of in zwart-wit? Liever op gekleurd papier, ook dat is geen probleem. Wij verzorgen het printwerk in elk formaat en in elke hoeveelheid.
Wij zetten het gescande document als pdf of jpg op een USB-stick of mailen het naar uw persoonlijke e-mailadres. Dit kan rechtstreeks maar bij grotere bestanden gaat dit via WeTransfer. Wij mailen nooit zomaar naar andere personen of instanties. Vooraf doen we een mail test om te kijken of we het juiste e-mailadres hebben. Juist op dit vlak is uw privacy dubbel gewaarborgd bij ons!

Laat oude opnames gemaakt in het verleden weer toe en breng het in beeld. Veelal horen wij, och dat was ik helemaal vergeten of wat is dit leuk voor de kinderen.
Heeft u nog oude videobanden of tapes liggen zoals; VHS – Video8 – mini DV (M) en wilt u deze graag digitaliseren? Vanaf € 0,12 per minuut zetten wij uw analoge opnames om naar digitale videobestanden. Bij minder dan 240 minuten te digitaliseren beelden berekenen wij € 10,00 opstartkosten.

Ook uw 8 mm films zetten wij graag over zodat deze op een beeldscherm bekeken kunnen worden.
Help? Wellicht realiseert u zich niet dat deze opnames in de gevarenzone zijn qua houdbaarheid. Naarmate u langer wacht zal de kwaliteit alleen maar minder worden. Voor een klein vast bedrag heeft u digitale beelden (back-up) van al uw oude beeldmateriaal.

Voorkom dat u te laat bent! Laat uw herinneringen door ons digitaliseren.

Het is aan te raden om uw oude videobanden of tapes te laten digitaliseren naar een USB of externe harde schijf. Aangezien dvd zijn langste tijd wel heeft gehad, zo voorkomt u op termijn opnieuw problemen.
Uiteraard kunnen we een USB-stick of harde schijf gewoon meeleveren. Wilt u het toch liever op dvd, uiteraard kan dit. Informeer naar de prijzen.

Onze tarieven in detail