Uitvaartfotografie

De Laatste Eer Fotografie

Legt herinneringen en afscheid vast rond en tijdens de uitvaart.

Voor een uitvaartreportage waarin sfeer en het karakter worden vastgelegd van het afscheid van uw dierbare.

Juist die dingen die vaak niet opvallen worden met liefde gefotografeerd en met zorg in beeld gebracht.

Zo ontstaat er een tastbare herinnering aan deze dag, welke niet zal verdwijnen na het moment van afscheid nemen.

Waarom een uitvaart- of afscheidsfotograaf

Uit verhalen van, weten we dat er over het algemeen verschillende momenten komen die moeilijk te herinneren zijn. Om u te helpen deze momenten en herinneringen opeenvolgend te krijgen, kunnen foto’s u daarbij heel goed van dienst zijn.

Het is gebleken dat nabestaanden achteraf op deze manier hun verdriet en emotie vaak een plekje kunnen geven met behulp van de gemaakte foto’s.

Ook zullen er door de fotoreportage vele vragen bewust of onbewust beantwoord worden. Vooral jonge kinderen zullen zich weinig kunnen herinneren en vinden hun antwoorden en troost vroeg of laat terug in de beelden die op de dag zelf gemaakt zijn.

Rouwverwerking heeft zijn tijd nodig en elk tastbaar iets kan daarbij helpen. Nabestaanden zijn achteraf erg blij met de foto’s, het wordt een blijvende en waardevolle herinnering. Ook degenen die niet bij het afscheid aanwezig waren, kunnen op deze manier toch getuige zijn van de dag dat er afscheid werd genomen.

De juiste uitvaartfotograaf

Op het moment zelf denkt u er waarschijnlijk niet aan om een fotograaf in te huren. Er is vaak wel een familielid of één van de vrienden die dit kan of zich min of meer “verplicht” voelt om foto’s te maken.

Bedenk echter dat ook zij hun verdriet hebben en het belangrijk is dat ze de uitvaart zo goed mogelijk meemaken. Vaak zijn ze niet in staat om foto’s te nemen. Bovendien is het niet gemakkelijk om goede foto’s van een uitvaart te maken. De ruimtes zijn meestal slecht verlicht voor een goede foto en de standplaatsen waaruit de foto’s genomen worden zijn beperkt. Het is daarom een goed idee om dit aan een professional over te laten.

Ik, Peter Tromp, kan u deze dienst van uitvaart/afscheidsfotografie leveren.

Mogelijkheden

Er is veel mogelijk, bij voorkeur bespreken we dit in een persoonlijk gesprek, maar ook de uitvaartverzorger/-begeleider kan dit uiteraard doen. Op basis van de wensen wordt er een op maat gemaakte offerte samengesteld. Zo weet u precies wat u van mij mag
verwachten en tegen welke kosten.

“Er is niets dat voorgoed verdwijnt als men de herinnering bewaart”

De foto's

Na het fotograferen wordt er een selectie gemaakt van de foto’s die vervolgens worden nabewerkt tot een blijvende herinnering. De gemaakte digitale bestanden worden
geplaatst op een opslag medium en geleverd na drie weken, maar altijd in overleg.
Een mini album is inbegegrepen naast de digitale bestanden bij pakket zilver en goud. Meer opslag en/of mini-album(s) zijn (na) te bestellen. Ook het verzorgen van een hoogwaardig album behoort tot de mogelijkheden, hierin zijn vele varianten.

Als fotograaf zorg ik voor een respectvolle reportage, welke met uiterste discretie en betrokkenheid in beeld wordt gebracht. Tevens is er door samenwerking een (extra) fotograaf beschikbaar, die daar waar nodig is, kan worden ingezet.

Foto’s kunnen helpen om momenten en herinneringen opeenvolgend te krijgen, na het afscheid nemen van een dierbare.
Wilt u meer weten, zijn er vragen of wellicht speciale verzoeken? Laat het mij weten, ik ben er voor u.

Tarieven

Liever de tarieven nog eens rustig teruglezen? Download ze dan als pdf-bestand via onderstaande links.